Energiamenedzsment – új

Tisztázzuk a legelején,
miről NEM szól
a szervezeti energiamenedzsment:

nem szól a villanyszámláról,
hallgat a termelési energiaszükségletekről,
szót sem ejt energetikáról.

A szervezeti energiamenedzsment
emberekről szól.

Olyan emberekről, mint Ön vagy éppen mi. Mindazokról, akik egy (munka)szervezetben dolgoznak, akik energikusan vagy éppen energiahiányosan látnak neki munkájuknak naponta.
Tanácsadóként számos szervezet mindennapi életére van rálátásunk és egyre több stresszel – szervezeti feszültséggel találkoztunk partnereinknél az utóbbi 4-5 évben. Kutatni kezdtünk, hogy vajon mi lehet a megoldás, hiszen a piaci verseny ugyanilyen éles lesz a folytatásban is. Ugyanakkor egyetlen szervezetnek sem érdeke, hogy vezetői vagy meghatározó munkatársai folyamatosan kiégés közeli állapotban próbáljanak teljesíteni, megfelelni az üzlet és a magánélet területein.
Ez a problémakör nem magyar sajátosság, világszerte létezik.
Amerikában Tony Swartz és munkatársai komoly kutatás után kijelentették, sőt könyvet írtak róla:
Ahogy eddig dolgoztunk, az már nem működik!
Miért kell változtatni?

  • Az elvégzendő munka mennyisége és komplexitása is nőtt.
  • A közép és felsővezetők jelentős hányadánál, köztük a legjobban teljesítőknél már életük derekán a kiégés jelei mutatkoznak!
  • A kontrollálatlan stressz rombolja az embert, és komoly veszteséget okoz a szervezetnek is.

Az ENERGIA számít
Minden kutatás egy irányba mutat. Egyéni és szervezeti szinten is a mérhető és működő ENERGIA szintje a meghatározó tényező. Sem az elmúlt évek slágere, az időmenedzsment, sem pedig a vezetői készségfejlesztések nem biztosítják a sikert. Ráadásul könnyű a csapdába belelépni: lehet valaki energikus a munkahelyén úgy, hogy a gyűlő feszültséget magánélete sínyli meg.
Csak a szervezeti energia helyes menedzselésével lehetséges hosszútávon fenntartani a teljesítményt és az egyensúlyt.

Szüntessük meg a stresszt és legyen szanatórium a cégből? Szó sincs róla! A stressz az életünk és az üzleti lét természetes velejárója.
Mielőtt azonban blokkolná az energiáinkat és megbetegítene bennünket, szembenézhetünk vele, sőt, saját magunk és a vállalat szolgálatába állíthatjuk.
A tétlen lefagyás, a felesleges harc vagy energiavesztett megalkuvás helyett a stressz elszánttá, koncentrálttá, egymással együttműködővé és meglepően kreatívvá is tehet!
Ha ezt megtapasztaljuk, a változásoknál az ismeretlentől való félelem érzését átveszi az „ezt is meg fogjuk oldani” érzésének szabadságérzete.
A szervezeti energia ismeretével a vezetők és a munkatársak olyan tudásra és képességekre tehetnek szert, amelyekkel képesek lesznek az egyéni és csoportos energiaszint megtartására. Megtanulják az energizálódás és a feltöltődés eszközeit, megismerik a pozitív és negatív stressz hatásait egyéni és csoport szinten.
Így felkészülten láthatnak neki saját Work-Life Balance kihívásaik megoldásához is, ami a hosszú távú teljesítés és elkötelezettség egyik kulcsa.

Kun Andrea
szervezetfejlesztési konzulens, coach, mentálhigiénés szakember
Ma csak az a szervezet marad erős, ahol a vezetők képesek energiát sugározni.
Az ő energiáikkal működik a csapatukban a
– kezdeményezőkészség
– tartósan magas teljesítmény
– egymást erősítő csapatszellem
– változások lendületes menedzselése


Az Energiamenedzsment segítségével az élet és a munka 4 olyan területén dolgozunk ügyfeleinkkel, amelyek helyes menedzselésével ügyfeleink visszanyerik az irányítást önmaguk és életük felett.

Új energiák új utakon nyerhetők
2012-ben indítottuk el a legújabb nemzetközi eredmények alapján kialakított saját fejlesztésű stresszkezelési és energiamenedzsment programunkat. Már több mint 300 résztvevőnk kapott új ismereteket, technikákat, élményt- erősítette saját és egymás energiáit. Vezetőknek szóló tréningjeinken 1 év alatt 48 szervezettől vettek részt.
A programok hatékonyságáról beszéljenek a résztvevők! Ügyfeleink visszajelzéseit itt olvashatják.
Az Energiamenedzsment szerteágazó ismeretanyagot dolgoz fel gyakorlatiasan. A vezetők és szervezetek be tudják építeni saját munkarendszerükbe, ezért garantáltan működik minden munkahelyen.
Ha Ön egy pillanatig is azt érzi vezetőként a mindennapokban, hogy mintha a mókuskereket taposná, mintha nem a saját életét élné, nagyon javasoljuk, hogy máris nézzen körül MEGOLDÁSAINK között.
Ui.: Egy munkánk után a megrendelőnk nagyon érdekes visszajelzéssel szolgált. A cégnél az új tudás birtokában sikerült úgy átstrukturálniuk a munkát, hogy a munkatársak hamarabb végeztek, és jelentősen csökkent az irodai túlórák száma. Ennek pedig az lett, az eredménye, hogy észrevehetően csökkent az irodai villanyszámla. Ennyiben tehát tévedtünk. Lám, az energiamenedzsment szól a villanyszámláról is – bár eddig az esetig erről mi sem tudtunk.
Kíváncsi rá, miként dolgoztunk partnereinkkel? Tallózzon Esettanulmányaink között!

Szakmai alapművek. Az általunk használt és tanított módszertan a következő szakirodalmon alapszik:

  1. Tony Schwartz: The Way We’re Working Isn’t Working: The Four Forgotten Needs That Energize Great Performance (2010)
  2. Jim LoehrThe Power of Full Engagement: Managing Energy, Not Time, Is the Key to High Performance and Personal Renewal (2004)
  3. Jim Loehr: The power of Story: Change your story, change your destiny in Business and in Life (2007)

Stressz kezelés alapkövek:

Munkahelyi stressz témában:

  • Személy- Környezet Illeszkedés Modell
  • Követelmény-Kontroll-Támogatás Modell (Karasek- Theorell, 1996)
  • Siegrist Erőfeszítés- Jutalom Egyensúlytalanság Modellje
  • Siegrist (Siegrist, 1996)

KOPP, M. (Szerk.) (2008):  Magyar Lelkiállapot

Szervezeti energiák by Ascon