“A félelem az elme gyilkosa…”

“A félelem az elme gyilkosa…”

A félelem a változás gyilkosa?

Mennyire használjuk ki lehetőségeinket és mi akadályoz meg bennünket a kibontakozásban? John Whitmore, napjaink egyik coachguruja, a  GROW-modell megalkotója az elmúlt évek során több száz embernek két kérdést tett fel és a következő eredményeket kapta:

Változásra kész: 2,5 %! és hol vannak a többiek?

Hívhatjuk félelemnek, vagy akár kétségnek, fenntartásnak, bizonytalanságnak, kockázatnak – ez az érzés mindenkinél jelen van. A félelem a jövővel kapcsolatos bizonytalanságunkat jelzi, ez a dolga. De az már egyáltalán nem mindegy, hogy mennyire van jelen a változás során! Segít ébernek maradni vagy haladásod gátjává válik?

Az emberek ebben különböznek. Hogyan?

Everett Rogers 1962-ben publikált kutatásának eredményeit az innovációk elterjedéséről a változásmenedzsment átvette és ma is használja. E szerint az új dolgok iránt rögtön nyitott “Innovátorok” az érintetteknek mindössze 2,5 %-a. Az Innovátorok kezdeményezik leggyakrabban a változásokat vagy szinte kalandvágyó módon nyitottak az újszerű, bizonytalan, nem kipróbált, netalán egyenesen kockázatos dolgok iránt. A második hullámban csatlakozó úgynevezett “Korai elfogadók” is a 13,5 %-ot teszik ki. Őket követik a “Korai alkalmazók” – ha őket is megnyertük, akkor értük el a változás “átbillentéséhez” szükséges kritikus tömeget. Mi a tanulság? Ha elindítasz egy változást, és az érintettek nagy része nem lelkes – ez természetes! 85% ellenáll vagy kivár – ebből indulj ki, erre építsd fel a folyamatot. Ha téged érint egy változás (akár mások kezdeményezik, akár saját elhatározásból lépnél) és fenntartásaid, kétségeid vannak –fogadd el önmagadtól is, tényleg természetes!

“…Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.”

Hogy mit kezdesz a félelmeddel – na, ez az, ami már a te felelősséged. Sok eszköz van arra, hogyan lépj túl saját félelmeiden vagy éppen hogyan alakítsd át őket menedzselhető kockázattá.

Ahogy weblapunkon is írjuk, a változás kezdetén a remény és a félelem mezsgyéjén mozgunk. Magabiztosság, bátorság és energia kell ahhoz, hogy felhúzzuk a vitorlákat és minden bizonytalansággal együtt kifussunk tengerre.

Engedd meg magadnak a félelmet és utána engedd el: – nézz rá felülről humorral, – nézz rá kívülről vagy időben távolról – nézz a mélyére bátor empátiával önmagad iránt, értsd meg magad, – idézz fel pozitv példákat, amikor te vagy más legyőzte, – gondolj a célra, a lehetőségekre, amik várnak rád, – lélegezz mélyeket és lazítsd el az izmaidat, – lépj egyet, aztán még egyet, aztán még egyet… – és miután már nemcsak a félelem irányít, fogadd el a helyzetet vagy oldd meg.

Változás = Magabiztosság, bátorság és energia

Erről szól a hónapok óta terjedő Dare to Change film. A félelmeinkről és az erőnkről, hogy legyőzzük. A változás bátorsága – az eredeti film .

A változásban segítő társa lehetsz önmgadnak – de ez nem a “magányos harcos”-t jelenti. Merj másoktól segítséget kérni vagy mások segítségét elfogadni. Egy benned hívő barát, a nagymamád, a munkatársad – sokan, sokféle  módon lehetnek  segítő társaid. És lehet ez egy coach is, aki – szakértő segítséggel gondolja végig veled a nehezen megbeszélhető helyzeteket, aki – hol empátiával, hol humorral, hol rólad szóló visszajelezésekkel segít megérteni önmagadat és aki – figyelmet, biztonságot és gyakorlati segítséget ad, hogy végigmenj az utadon.

A blogbejegyzés szerzője: Máté Barbara

0 Comments


Van véleménye? Ossza meg velünk!

Az emailcíme nem lesz látható.

Vélemény, hozzászólás?

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Szervezeti energiák by Ascon